Zeepaard mania

Zeepaard mania

Na de jaarlijkse sepiakoorts in mei, is er een tweede periode ontstaan waarin duikers zich raar gaan gedragen. Vanaf half augustus tot eind september is het zover: de zeepaard mania.

Het ene jaar zijn het er slechts enkele, het andere jaar lijkt het wel een manege: de Oosterschelde.

Dit jaar is er een ware overvloed, van vele duikplaatsen in de Oosterschelde komen er meldingen van zeepaardjes. Anna jacobapolder, Plompetoren, Wemeldinge, Goesse Sas, de Zeelandbrug: het kan niet op dit jaar. 

Het ene zeepaardje is makkelijker te vinden dan het andere. Sommige weten een wel heel herkenbare locatie te kiezen, waardoor ze eenvoudig terug te vinden zijn. En soms is het slechts een kwestie van op de lichten van de andere duikers af zwemmen.

Hoe mooi en bijzonder het zien van een zeepaardje ook is, we willen toch alle duikers vragen een beetje afstand te bewaren en niet met je lamp vol op het zeepaard te schijnen. Hetzelfde geldt voor fotografen: graag niet of heel licht flitsen. Dat scheelt een hoop zeepaardjes met las-ogen in het najaar....

 

12 september 2018

Huidige watertemperatuur Grevelingenmeer: 18.3 graden

Huidige watertemperatuur Oosterschelde: 18.6 graden

 

 

Reacties

  1. bas bas

    Die zou ik ook nog heel graag willen zien. De sepia's heb ik van mijn bucketlist af kunnen strepen dit voorjaar.

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
← Keer terug naar de backoffice      • Gratis verzenden in NL vanaf 65 euro • Veilig betalen • IDEAL • Paypal • tel. 0111-695105 Verbergen