Lekker eten in Zierikzee

Lekker eten in Zierikzee

Ben je een dagje, weekendje of vakantie in Zierikzee? Dan moet je zeker een van de volgende restaurants bezoeken!
In de winkel wordt ons regelmatig gevraagd naar tips van de locals voor lekker eten in Zierikzee. En natuurlijk delen we die ook graag online met je! We vroegen het team van Zee&Meer naar hun favoriete restaurants.

De Beuze

Gelegen in een pand uit de zeventiende eeuw aan het Havenplein, is de Beuze een echte insiders tip. Je kunt hier ’s avonds heerlijk eten, maar ook voor de lunch of een goed glas wijn met bijgerechten ben je hier op de juiste plaats. Traditionele gerechten van hoge kwaliteit, waar je echt blij van wordt.
Onze favorieten (en hier ontstond de discussie…): de oester-proeverij en de “doe ma’n dodde” voor als je niet kunt kiezen en gewoon alles wilt proeven. De laatste vooral met een lekker glas wijn aan een van de tafeltjes aan de gevel. Heerlijk mensen kijken en genieten van het uitzicht op het Havenplein.

Locatie: Havenplein 7, Zierikzee
https://www.debeuze.nl/

 

De Biet

Eigenlijk ‘De gekroonde suikerbiet’ maar in de volksmond bekend als ‘de Biet’. Dit eetcafé won in 2017 de titel Beste café van Nederland en naast de kaart met bijzondere bieren en drankjes, kun je hier ook heerlijk eten. Binnen aan een tafeltje of aan de bar, of lekker buiten op het terras aan de haven. Het leuke van de Biet is de diversiteit in gasten. Van mensen uit de buurt die even een biertje komen drinken na het werk tot toeristen, watersporters uit de haven en alles wat je kunt bedenken in alle leeftijden. Altijd gezellig dus! En naast een enorme lijst aan onze favoriete drankjes, kwamen twee favoriete gerechten naar boven bij ons team. De beroemde saté van de grill en de pokébowl tonijn.

Locatie: Nieuwe Haven 141, Zierikzee
https://www.cafedebiet.nl/

 

Brasserie Maritime

Aan de haven ligt Brasserie Maritime met een heerlijk terras op het zuiden. Hier kun je echt genieten van de meeste verse vis. Brasserie Maritime heeft een Mediterraanse keuken, maar gebruikt vooral lokale Zeeuwse producten. Onze favoriet? De enorme plateaus Fruit de Mer met verschillende soorten schelpdieren, oesters, krab en garnalen. Met een ligging aan de haven en de Oosterschelde staat er uiteraard veel vis op de kaart, maar ook vleesliefhebbers kunnen hier genieten van culinaire hoogstandjes.

Locatie: Nieuwe Haven 21, Zierikzee
https://www.brasseriemaritime.nl/

 

De Zeeuwse Hemel

De Zeeuwse Hemel biedt een uniek concept van een restaurant, winkel en huiskamer in een. Binnen zit je gezellig in een Franse sfeer, buiten kun je in de fantastische binnentuin heerlijk eten, drinken en genieten van de omgeving in een ontspannen sfeer. Dit restaurant biedt lunch en diner, maar ook heerlijke koffie, thee en gebak. Onze favoriet? De citroen-meringue taart… De combinatie van zoet en zuur…. Daar komen wij voor terug!

Locatie: Melkmarkt 8, Zierikzee
https://dezeeuwsehemel.nl/

 

De Pizzeria

What's in a name? De naam van dit restaurant zegt alles. Eigenlijk had het 'De beste pizzeria' moeten zijn. Want dit is echt een bezoekje waard. De Pizzeria ligt schuin tegenover de leukste winkel van Zeeland (dat is Zee&Meer natuurlijk) en ons team is er verre van onbekend. Naast de pizza's zijn ook de pasta's en salade's heerlijk, maar de pizza's spannen wel de kroon. Echt verse ingrediënten en bijzondere seizoenspizza's, zoals die met asperges en ei in het voorjaar. Onze favorieten? De Capra Pera met parmaham! En de Piccante, omdat die echt pikant is.

Locatie: Postadres Dam 8, ingang via de Mol (tegenover Zee&Meer en Intertoys)
https://www.eteninzierikzee.nl/de-pizzeria

 

Casa do Carlos

Echt Portugees eten met veel verse lokale producten: dat kan bij Casa do Carlos. Carlos heeft een uitgebreide kaart, maar werkt ook met seizoensproducten zodat er altijd verrassende gerechten buiten de kaart om zijn. Lekker eten in Portugese sferen met een Portugese gastheer, dat kan in Zierikzee.
Onze favoriet: de cataplana’s met vlees of vis. Echt Portugees, supervers en bereidt zoals de vissers in Portugal doen.

Locatie:  Melkmarkt 13, Zierikzee
https://casadocarlos.com/

 

Meneer Nilsson

Het leuke aapje van Pippi Langkous gaf de naam aan dit leuke restaurant. Je kunt hier terecht voor ontbijt, lunch en diner en dat vooral in een gemoedelijke en huiselijke sfeer. De visie van Meneer Nilsson is dan ook : heerlijk eten, laagdrempelige inloop en voor iedereen toegankelijk. Leuk, lekker en net iets anders eten wat wij gezellig vinden. Meneer Nilsson heeft een gevarieerde kaart, maar ons team begon meteen over de High Tea en High Wine arrangementen. Gezellig kletsen met heerlijke hapjes en een lekkere kop thee of een glas wijn.

Locatie: Havenplein 26, Zierikzee
https://www.meneernilssonzierikzee.com/ 

 

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
← Keer terug naar de backoffice      • Gratis verzenden in NL vanaf 65 euro • Veilig betalen • IDEAL • Paypal • tel. 0111-695105 Verbergen