Zeehonden in Zeeland

Zeehonden in Zeeland

Dat er zeehonden in Zeeland zijn is bekend. Maar wil jij als duiker ze nou juist wel of liever niet tegenkomen onder water?

Duikers met zeehond, Zeeland, Plompetoren

 

Als je dit ziet, ga je dan snel het water in, of wacht je liever even tot dat monster met die grote tanden verdwenen is?

Zeehonden lijken dezelfde reacties bij duikers op te roepen als haaien. Of je doet er alles voor om ze te zien, of je vermijdt ze als het even kan.

 

Afgelopen jaar zijn ontmoetingen met zeehonden steeds gebruikelijker geworden. De bekende zeehond Happie, die enkele jaren geleden bij de Bergse Diepsluis verbleef en hier tot knuffelobject van duikers en toeristen werd, heeft bij velen leuke herinneringen en bij enkele van huiveringen achter gelaten.
Happie werd uiteindelijk weggehaald bij de Bergse Diepsluis en op de Noordzee opnieuw uitgezet, voor zijn eigen veiligheid en die van de mensen.

Ondanks dat zeehonden er op een afstand schattig uitzien, hebben deze wilde dieren namelijk wel scherpe tanden en flinke nagels. En ook al zullen ze een duiker zeker niet uit zichtzelf aanvallen, een aai van een zeehond kan tot flinke scheuren in je duikpak leiden, net als een kleine 'lovebite'.

 

Afgelopen zondag troffen we bij Plompetoren een wel heel nieuwsgierig exemplaar aan.Toen de eerste duikers op de trap stonden, verscheen er ineens een zeehondenkopje boven water. De duikers werden van alle kanten van vlakbij bekeken. Toen een andere duiker naar de waterkant kwam om een foto te maken, kroop de zeehond zelfs tegen de kant op om deze rare verschijning eens te besnuffelen.

 

duiker zeehond Zeeland

 

Ook eenmaal in het water bekeek en besnuffelde de zeehond alle duikers eens goed, om bij sommige eens flink aan de vinnen te trekken.

 

zeehond met duikers in Zeeland

Foto's: Katja Kieslich, Marloes Otten, Ester Hardenberg

 

 

Reacties

  1. Jos Willems Jos Willems

    Wij (ik en mijn dochter) hebben van de zomer deze ervaring mogen beleven bij Den Osse, de eerste gedacht is dan oeps omdat het heel onverwachts was onder water maar dat maakt al heel snel plaats voor wouw maar wel in het achterhoofd geen onverwachte bewegingen maken.

  2. Benny Maquiné Benny Maquiné

    Denk er wel aan er zijn berichten iemand in de hand gebeten een andere in hoofd. Het zijn wilde beesten en kunnen dus ook erg gevaarlijk/lastig zijn.
    Gelukkig zelf nog geen ervaring mee, maar toch voorzichtigheid blijft.
    Zou ik daar duiken ja maar wel extra oplettend.

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
← Keer terug naar de backoffice      • Gratis verzenden in NL vanaf 65 euro • Veilig betalen • IDEAL • Paypal • tel. 0111-695105 Verbergen