Vijf kantduiken op Curaçao

Vijf kantduiken op Curaçao

Op Curaçao kun je zowel bootduiken als kantduiken maken. Kies je voor een zelfstandige duik of duik je liever met een gids? Dit zijn de vijf mooiste kantduikplaatsen van Curaçao.

 

Tugboat

Een duikplaats die absoluut niet mag missen in iedere top 5 lijst van duiken op Curaçao is de Tugboat. Van ons mag deze ook in de lijsten van beste wrakduiken, beste snorkelplaats en leukste duikplaatsen. En het mooiste is: je kunt er eenvoudig vanaf de kant komen! Het wrakje van dit kleine sleepbootje ligt op slechts 3 meter diepte aan de linkerkant van het strand. Het wrakje zelf is mooi om te zien en het onderwaterleven heeft volledig bezitgenomen van dit bootje. Maar vergeet ook het rif hier niet! Zeepaardjes en frogfish behoren tot de vast bewoners van het rif en de pijlers van de pier aan de rechterkant van het strand zijn begroeid met schitterende sponzen en verbergen verschillende soorten onderwaterleven. Een absolute nummer één duikplaats om lekker lang en ondiep rond te kijken.

 

Vaersenbaai (Kokomo Beach)

Hier kun je makkelijk te water vanaf het strand dat bestaat uit zand en koraalresten. Het rif begint direct voor het strand en je weet nooit wat je hier tegen zult komen. Van grote roggen tot kleine poetsgarnaaltjes: er is altijd iets bijzonders te zien. Heb je geen probleem met een eindje uitzwemmen? Dan kun je vanaf hier naar de Carpile van Vaersenbaai zwemmen, links van het strand. Het is een stuk uitzwemmen, maar de autowrakken die hier al jaren liggen maken het de moeite waard. Hoe dieper je gaat, hoe mooier de wrakken bewaard zijn gebleven, dus we raden de Carpile alleen aan voor duikers met een Advanced brevet of hoger. Dankzij het restaurant, de bar en overige voorzieningen is het hier ook voor niet-duikers goed vertoeven.

 

Playa Piscado

Een dagtrip naar de westpunt van Curaçao, om het simpel te houden ook gewoon Westpunt genoemd, is meer dan de moeite waard. Er zijn mooie baaien, de natuur is bijzonder en de sfeer totaal anders dan op de rest van het eiland. En er zijn meer dan genoeg kantduikplaatsen bij Westpunt! Playa Kalki, Playa Lugun, Porto Mari, Playa Piskado: te veel om in een dag te kunnen duiken. Welke je ook kiest, maak zeker een duik bij Playa Piscado, ook wel bekend als Playa Kalki. Het rif op deze duikplaats bestaat vooral uit harde koralen en verschillende soorten vis voelen zich hier thuis. Neptunus bewaakt het rif en zijn levensgrote standbeeld op de rand van het rif biedt geweldige fotomogelijkheden. Je gaat hier te water bij de vissershaven, dus je kunt een lekkere verse vis voor op de BBQ meenemen. En kijk vooral goed om je heen voor schildpadden! De vissers maken de door hun gevangen vis meteen bij de pier en het strand schoon en de niet bruikbare resten gaan terug de zee in. De schildpadden weten al jaren dat hier gratis eten geserveerd wordt en er zijn vrijwel altijd een aantal schildpadden in de buurt die wachten op een lekker hapje.

 

Cas Abao

Het witte strand van Cas Abao is een mooie plek om een dag te verblijven. En natuurlijk om een of meer kantduiken te maken! Je vindt hier een duikschool, restaurant en bar en je kunt er verschillende watersporten beoefenen. De baai is te groot om in één duik te kunnen zien, dus je kunt hier rustig twee duiken maken. Ga simpelweg een keer rechtsaf en een keer linksaf en je zult twee heel verschillende duiken hebben. Bij de duikschool op het strand vertellen ze je graag wat voor bijzonders er op dat moment te zien is. Zeepaardjes zijn hier vaak te vinden, oranje olifantoorsponzen geven het rif kleur. Kijk vooral goed om je heen voor schildpadden, die graag een dutje doen onder een spons of rustig langs het rif zwemmen.

 

Pierbaai

Vanaf het zandstrand loop je eenvoudig het water in en binnen een minuut bereik je het rif. Een eenvoudige duikplaats waar je heerlijk kunt rondkijken. Zoek naar octopussen tussen de rotsen en jonge visjes tussen het zachte koraal. Deze duikplaats is ook zeer geschikt voor nachtduiken! Je zult ervaren dat er tijdens een nachtduik totaal ander onderwaterleven te zien is als overdag. Kreeften gaan ’s nachts op jacht, veersterren rollen hun armen uit en als je overdag geen octopus gezien hebt hier, wordt die kans ’s nachts wel heel groot. 

 

 

 

Duikgids Curaçao: alle informatie verzameld

Meer informatie over de duikplaatsen op Curaçao vind je in de Duikgids Curaçao. De meest complete gids met alle duikplaatsen op het eiland, zowel kantduiken als bootduiken, voor beginners en gevorderden. Inclusief duidelijke routebeschrijvingen, onderwaterkaartjes en de beste duikroutes. En natuurlijk voorzien van schitterende onderwaterfoto's!

De Duikgids Curaçao bestel je hier!

 

 

 

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
← Keer terug naar de backoffice      • Gratis verzenden in NL vanaf 65 euro • Veilig betalen • IDEAL • Paypal • tel. 0111-695105 Verbergen