Tips voor duiken op Bonaire

Tips voor duiken op Bonaire

Ga je binnenkort naar Bonaire om te duiken? Wij zetten wat handige tips voor duiken op Bonaire voor je op een rij.

Als duiker en/of snorkelaar heb je op Bonaire een Marine Park tag nodig. Dit kunststof label bevestig je aan je duik- of snorkelset om te laten zien dat je de entree voor het Marine Park voldaan hebt. Je kunt deze tags kopen bij alle duikscholen op het eiland. De tag is een kalenderjaar geldig.

Omdat Bonaire uitermate geschikt is voor het maken van kantduiken, zul je veel zelf het water in lopen. Het dragen van duikschoenen is dan ook noodzakelijk, in combinatie met vinnen met een open hiel, die je met duikschoenen draagt. Omdat er weinig zandstrand is, loop je veel over stenen en koraalresten, waarbij duikschoenen met stevige zolen de voorkeur hebben boven lichte, dunne duikschoentjes.

Neem geen waardevolle spullen mee in de auto naar de duikplaats. Het verstandigst is alleen je kleding mee te nemen en de auto ook niet op slot te doen. Dan hoeft er ook geen schade aangericht te worden om te kijken of er iets waardevols in de auto ligt. Neem een waterdichte koker mee voor de autosleutel en bijvoorbeeld wat briefgeld, dan kun je altijd na de duik ergens iets eten of drinken, zonder dat je een hele portemonnee mee hoeft te nemen in de auto.

Als je een grote fles water op het dak of de motorkap van de auto legt voor je het water in gaat, heb je een paar liter heerlijk warm water om je mee af te spoelen na de duik. Een simpele truc die voor veel comfort zorgt!

Zorg voor diversiteit in je duikplaatsen. Duiken aan de zuidwest kant van het eiland zijn anders dan duiken aan de noordwest kant en Washington Slagbaai Park. Helemaal anders zijn de duiken aan de oostzijde, of ‘wild side’ van het eiland. Het onderwaterlandschap is hier totaal anders en ook heb je hier meer kans op een ontmoeting met grotere zeedieren als roggen, schildpadden, grote murenes en soms zelfs haaien.

 

Reacties

  1. Tom Hoekstra Tom Hoekstra

    Ik zou ook erg graag een keer gaan duiken op Bonaire. Ik heb gehoord dat ze er prachtige plekken hebben en dat er soms nog oude scheepswrakken liggen. Goede tip inderdaad om water op te warmen op je auto, hier zal ik aan denken de volgende keer.

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
← Keer terug naar de backoffice      • Gratis verzenden in NL vanaf 65 euro • Veilig betalen • IDEAL • Paypal • tel. 0111-695105 Verbergen