Snorkelmasker kopen

Snorkelmasker kopen

U wilt een snorkelmasker kopen? Hier vindt u alle aandachtspunten waar u op moet letten bij de aanschaf van een easybreath snorkelmasker.

Snorkelmaskers zijn een relatief nieuwe ontwikkeling in snorkelmaterialen. Ze hebben voor- en nadelen, net als alle materialen.

Voor duikers bestonden volgelaatsmaskers al lang, maskers waarbij het hele gezicht wordt afgesloten in een masker. Nu zijn maskers die gebaseerd zijn op hetzelfde principe ook beschikbaar voor snorkelaars.
Een snorkelmasker, ook wel easybreath snorkelmasker genoemd, is ontwikkeld voor snorkelen aan de oppervlakte en is niet  geschikt om mee onder water te duiken.

 

Voor wie is een snorkelmasker geschikt?

Het grote voordeel van een snorkelmasker, is dat er zowel door de mond als de neus geademd kan worden. Voor sommige mensen is het lastig om bij een reguliere snorkelset (bestaande uit een losse duikbril en snorkel), lastig om alleen door de mond te ademen. Voor deze mensen is een snorkelmasker dus heel geschikt.

Mannen met een snor kunnen erg veel last hebben van een lekkende duikbril, bij reguliere duikbrillen. Dit komt omdat de seal van de duikbril niet goed op de huid af kan sluiten, doordat de snorharen in de weg zitten. Bij een snorkelmasker sluit het masker om het hele gezicht en is dit probleem opgelost. Voor mannen met snorren is een snorkelmasker vaak een ideale oplossing!

Een snorkelmasker maakt snorkelen makkelijker en kan daardoor ook voor kinderen het snorkelen toegankelijker maken. Voor kinderen zijn er speciaal kinder snorkelmaskers.

 

Welk snorkelmasker kiest u?

Er zijn veel verschillende merken snorkelmaskers te koop. Niet alleen de prijzen zijn verschillend, er zit ook erg veel verschil in kwaliteit en ontwerp, ook al is dit niet altijd direct zichtbaar.
U wilt een snorkelmasker kopen. Waar moet u op letten?

Een goed snorkelmasker heeft een brede siliconen rand, die goed op het gezicht aansluit. Het is belangrijk dat deze rand van siliconen is, niet van het minder duurzame siliter. Een siliconen rand blijft ook op de lange termijn soepel en dus goed aansluiten op het gezicht, terwijl bij goedkopere materialen de soepelheid onder invloed van zonlicht en zout of chloorwater hard achteruit gaat.

Een goed snorkelmasker heeft een siliconen afsluiting over de neus, om het deel van het masker waarin je ademhaalt (met mond en neus) af te sluiten van het deel waarmee je kijkt (het bovenste deel met de ogen). Deze afsluiting heet een orinasaalkapje. Door deze afsluiting blijft de uitgeademde lucht in een klein deel van het masker. Dit voorkomt ten eerste dat het masker beslaat en ten tweede een zogenaamde grote open ruimte, waardoor CO2 vergiftiging kan optreden. (Meer over deze dode ruimte en CO2 opbouw bij slechte snorkelmaskers lees je hier )

De banden om het hoofd moeten makkelijk verstelbaar zijn en van een goede kwaliteit elastiek. De banden moeten met een trekbeweging aan te trekken zijn. Elastieken banden hebben de voorkeur boven rubber banden, omdat elastieken banden comfortabeler dragen.

De snorkel moet makkelijk te monteren en demonteren zijn, ook bij veelvuldig gebruik.

 

Welke maat snorkelmasker bestellen?

De meeste easybreath snorkelmaskers zijn leverbaar in 2 maten, S/M en L/XL. Over het algemeen kun je zeggen dat de S/M  maat geschikt is voor de meeste dames en tieners en de L/XL maat voor heren.

Voor de juiste maat kijkt u naar de afstand tussen de kin en de bovenkant van de neus/tussen de ogen. Als deze afstand kleiner is als 13,5 cm, dan wordt het de S/M en als deze groter is, dan is de L/XL de juiste maat.

 

Atlantis snorkelmasker

Als duikcentrum kozen wij voor de snorkelmaskers van Atlantis. De pasvorm en kwaliteit van deze maskers is bijzonder goed en de prijs aantrekkelijk. Uiteraard zijn deze snorkelmaskers voorzien van alle bovenstaande aandachtspunten.
U wilt een snorkelmasker kopen? Dan zijn de snorkelmaskers van Atlantis een uitstekende keuze.
Deze maskers zijn verkrijgbaar in meerdere leuke kleuren!
Voor kinderen is er een snorkelmasker kindermaat in fel roze en stoer blauw.
De snorkelmaskers voor kinderen vindt u hier.

Heeft u vragen naar aanleiding van bovenstaande informatie?
Neem gerust contact met ons op!

[email protected]

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
← Keer terug naar de backoffice      • Gratis verzenden in NL vanaf 65 euro • Veilig betalen • IDEAL • Paypal • tel. 0111-695105 Verbergen