Reduce, reuse, recycle

Reduce, reuse, recycle

Niet alleen in de duikwinkel, maar in alle winkels moet je sinds dit jaar betalen voor je plastic tas. Een ontzettend goed initiatief natuurlijk, bedoeld om het plastic gebruik terug te dringen en het groeien van de plastic soep te voorkomen.

Geen plastic tassen meer

Natuurlijk krijg je ook bij ons geen plastic tassen meer. De plastic tasjes zijn vervangen voor exemplaren van gerecycled papier. Maar tot ons grote genoegen hebben steeds meer klanten een eigen tas bij zich!
En dat is een geweldige ontwikkeling! Daarom zullen we bij je aanschaf in de winkel altijd vragen of je een tas om je nieuwe aanschaf wilt. De papieren tassen krijg je uiteraard gratis mee bij je aankoop, maar als je zelf een tas hebt: nog beter!

 

Verzending bestellingen

Ook als klant in onze webshop GoDolphins is het je misschien opgevallen: de dozen waarin wij je bestelling verzenden zijn zoveel mogelijk gerecycled.
Wij krijgen alle duikmaterialen en kleding aangeleverd in dozen en die gebruiken we graag opnieuw, om zo min mogelijk afval te creëren. 

Kortom: bij GoDolphins proberen we zowel in de webshop als in de duikwinkel zoveel mogelijk te hergebruiken en zo min mogelijk afval te creëren. Als duikers en natuurliefhebbers willen we graag nog lang van de oceaan genieten!

 

Maar...

Onze klanten doen duidelijk net als wij hun best om zo min mogelijk plastic te gebruiken. De grote opvallende misser in dit systeem, zijn echter onze leveranciers!

Ieder duikpak, ieder t-shirt, ieder paar slippers en duikschoenen, zit apart in een plastic zak verpakt. En deze zakken zijn door het formaat vrijwel niet her te gebruiken.

Zo stapelen zich dagelijks nog grote hoeveelheden plastic op in de winkel en het magazijn van de webwinkel.

Vandaar dit blogbericht.

Bedoeld als een groot compliment aan al onze klanten.

En als oproep aan onze leveranciers: doen jullie ook mee aan het verminderen van de plasticberg?

 

 

Reacties

 1. Ester Ester

  Top! Ik heb ook altijd een tasje bij me, ook in de auto ligt er 1. En goed dat jullie dozen hergebruiken! Jammer dat alles nog in plastic aangeleverd wordt. Alle beetjes helpen, nu de fabrikanten nog.

 2. Susanne Susanne

  ik heb inderdaad sindsdien zelf een tasje bij me en snap eigenlijk niet waarom ik dat niet eerder had. Laten we met zn allen ons best doen om zo min mogelijk plastic te gebruiken!

 3. Erik Manning Erik Manning

  Goed initiatief om ook de dozen her te gebruiken!
  Bizar eigelijk dat je in een winkel geen plastic tasje meer mag mee geven terwijl je alles in plastic aangeleverd krijgt. Heb ik nooit over nagedacht. Tijd dat daar ook een verplichting op komt.

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
← Keer terug naar de backoffice      • Gratis verzenden in NL vanaf 65 euro • Veilig betalen • IDEAL • Paypal • tel. 0111-695105 Verbergen