Oops, I did it again

Oops, I did it again

Half augustus kwam de schipper van de Beatrix II uit Yerseke al in het nieuws vanwege zijn actie en uitspraken met betrekking tot duikers, nadat hij zijn anker uitgegooid had boven een groep duikers bij het Galjoen zonder Poen. Een ezel, die zich meerdere keren aan dezelfde steen stoot, blijkt nu.

 

Oops, he did it again!

Vandaag melde zich opnieuw een duiker die de schrik van zijn leven kreeg, vanmorgen op het Galjoen zonder Poen, een bekende duikplaats bij Wemeldinge. Onder water hoorde hij ineens de draaiende schroef van een boot, gevolgd door het ratelen van een ankerketting. De duiker heeft een markeringsboei naar de oppervlakte geschoten en is met deze boei aan de oppervlakte, onder water richting de kant gezwommen alvorens op te stijgen.

Eenmaal boven water, ontdekte hij het schip de Beatrix II dat recht voor de duiktrap verankerd lag, met vissers aan boord.

Een identieke situatie als die van half augustus, waarbij op Facebook veel reacties volgden naar kapitein Ad de Schipper (what's in a name?). De meeste duikers waren uiteraard van mening dat hij speelde met de levens van duikers, door precies tijdens de kentering zijn anker op een bekende, drukke duikplaats uit te gooien. Deze kapitein reageerde hierop naar de Zeeuwse krant PZC met zijn mening dat duikers roekeloze mensen zijn, die hem regelmatig de schrik van zijn leven bezorgen o.a. door in het donker te duiken zonder verlichting (Zou dat een nieuwe nachtduikspecialty zijn????)

Het hele artikel uit de PZC vind je hier.

Blijkbaar is de schipper standvastig, want vandaag herhaalde zich exact dezelfde situatie als in augustus.

 

Afspraken

Naar aanleiding hiervan heeft Desmond van Santen, van de Nederlandse Onderwatersport Bond, contact op genomen met dhr. De Schipper.

De volgende afspraak is gemaakt:
"Duikers kiezen een andere duikplek als het schip al boven het wrakje ligt én de schipper kiest een andere plek als er een duidelijk zichtbare duikvlag (ook zichtbaar als het donker is) bij de duiktrap op de kant staat."

 

Duikers en vissers hebben op deze en vele andere plekken in de Grevelingen en Oosterschelde dezelfde rechten. En ook vaak interesse in dezelfde gebieden. 

 

Met deze duidelijke afspraak, moeten ongelukken en misverstanden in de toekomst voorkomen worden.
Ligt er een boot met vissers op de duikplaats, gaan duikers niet duiken. Markeren duikers hun aanwezigheid met een zichtbare duikvlag, zal de Beatrix II een andere locatie zoeken.

 

Foto: Gijs Doornbusch

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
← Keer terug naar de backoffice      • Gratis verzenden in NL vanaf 65 euro • Veilig betalen • IDEAL • Paypal • tel. 0111-695105 Verbergen