Geen koude handen meer tijdens het duiken!

Geen koude handen meer tijdens het duiken!

Kies het juiste type duikhandschoenen voor jouw duiken. Hier zetten we op een rijtje welke typen duikhandschoenen er zijn en wanneer je welke soort het best kunt gebruiken.

Hoe houd ik warme handen tijdens het duiken? 

Afhankelijk van waar en wanneer je duikt, moet je de dikte van de duikhandschoenen aanpassen.
Bij het duiken in warm water zul je waarschijnlijk kiezen voor 1,5 of 3 mm handschoenen en bij koudere wateren voor bijvoorbeeld 5 mm of zelfs nog dikker.

Duikhandschoenen zijn niet alleen bedoeld om de handen warm te houden. Ze dienen tevens als bescherming zodat je bijvoorbeeld je vingers niet snijdt. In de tropen mag je vaak  juist geen duikhandschoenen dragen, zodat je het koraal niet zult aanraken.

Met de juiste type handschoenen kun je in principe het hele jaar door blijven duiken. 
Als het water kouder wordt, kies je dikkere handschoenen. Belangrijk hierbij is dat je een goede balans vindt tussen de dikte van het neopreen en dus de isolatiewaarde en de bewegingsvrijheid die je overhoudt. Kun je je handen vrijwel niet meer bewegen, dan zal de doorbloeding van de handen ook minder zijn, wat weer koude handen oplevert.

 

Verschillende soorten duikhandschoenen

Handschoenen verschillen onderling in vorm en eigenschappen. Afhankelijk van je persoonlijke voorkeuren is er een duikhandschoen die bij jou past.
Zo heb je handschoenen waarbij de vingertoppen en/of handpalm zijn voorzien van een beschermlaag en bij sommige handschoenen zijn de naden geseald voor een grotere lucht- en waterdichtheid. Sommigen hebben aan de binnenkant nog een seal, zodat ze semi-droog worden. Ook zijn er handschoenen die zijn voorgevormd, voor extra comfort tijdens de duik.

 

Zomerhandschoenen

De zomerhandschoenen van neopreen zijn verkrijgbaar met een dikte van 1,5 of 3 mm. Deze handschoenen zijn geschikt om te duiken in warm water. Omdat deze duikhandschoenen niet heel dik zijn, behoudt je veel bewegingsvrijheid en gevoel.

 

Winterhandschoenen

Winterhandschoenen zijn verkrijgbaar in neopreen met een dikte van 5 mm (zowel nat als semi-droog) of 7 mm en als drooghandschoenen (met ring of seal).
Vaak kiezen mensen voor de 5 mm vijfvingerhandschoenen. De 5 mm handschoenen zijn verkrijgbaar in nat en semi-droog. Bij de semi-drooghandschoenen zit een seal binnenin, die ervoor zorgt dat het water minder snel wordt ververst. Hierdoor houd je warmere handen. Mocht het echt koud worden, kun je overgaan naar de 7 mm of naar de drievingerige wanten.
Met de drievingerige wanten kun je nog steeds het OK-teken geven onder water, maar het vraagt vaak wel wat gewenning in gebruik, omdat je niet alle vingers meer kunt gebruiken.

 

Advies over duikhandschoenen?

Ben jij op zoek naar geschikte duikhandschoenen voor jouw duiken? Neem dan gerust contact met ons op voor een passend advies. Wij staan je graag te woord via telefoon of e-mail. Natuurlijk ben je ook van harte welkom voor een bezoekje aan ons duikcentrum in Brouwershaven, Zeeland.

 

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
← Keer terug naar de backoffice      • Gratis verzenden in NL vanaf 65 euro • Veilig betalen • IDEAL • Paypal • tel. 0111-695105 Verbergen