Eerste symptomen van de sepiakoorts

Eerste symptomen van de sepiakoorts

Met het mooie weer stijgt ook de watertemperatuur. En duikers met de sepiakoorts beginnen de eerste symptomen te krijgen...

Afgelopen dagen warmde het water van het Grevelingenmeer en de Oosterschelde hard op, tot het vandaag zelfs al 9 graden was!
Dat is een flinke stijging sinds de 4 graden van nog maar heel kort geleden.

Fanatieke Zeeland-duikers weten dat bij een watertemperatuur van 14 graden de sepia's de Oosterschelde in komen om te paren en eieren af te zetten. De allereerste sepia is er misschien al bij 12 graden, maar de grote groep volgt als het water 14 graden is.

 

pijlinktviseieren

 

Maar eerder dan de sepia's, zijn altijd de pijlinktvissen. Schuwer dan sepia's en daardoor minder 'populair', maar deze inktvis komt ook de Oosterschelde in om eieren af te zetten. De eieren van de pijlinktvis zijn langwerpig, terwijl de eieren van de sepia een druif- of druppelvorm hebben. Deze twee soorten worden vaak op dezelfde plekken en door elkaar afgezet.

Vandaag werden de eerste pijlinktviseieren waargenomen!
Helaas zaten deze eieren aan de lijn van een kreeftenfuik dat opgehaald werd. De eieren werden direct weer overboord gezet, maar of ze nog levensvatbaar zijn is de vraag.

Maar waar één schaap over de dam is... Of eigenlijk, waar één inktvis DOOR de dam is...

Heb jij al verhoging van de sepiakoorts?

 

pijlinktvisei overboord

 

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
← Keer terug naar de backoffice      • Gratis verzenden in NL vanaf 65 euro • Veilig betalen • IDEAL • Paypal • tel. 0111-695105 Verbergen