De mooiste wrakken van Curaçao

De mooiste wrakken van Curaçao

In de wateren rond Curaçao zijn verschillende wrakken te vinden, waarvan een aantal bijzondere. Zo vind je hier op twee verschillende locaties niet de wrakken van schepen, maar van auto’s! Wij zetten vijf bijzondere wrakken voor je op een rij.

 

De Tugboat mag in dit rijtje natuurlijk niet ontbreken. Dit is een grappig klein wrakje van een sleepboot, vlakbij de kant en heel ondiep- voor zowel duikers als snorkelaars leuk! Maar vergeet ook het rif achter dit wrakje niet! Hier zijn vrijwel altijd zeepaardjes en hengelaarsvissen te vinden.

De Superior Producer is het grootste wrak bij Curaçao. Dit vrachtschip zonk in 1977. Het had nog maar net de haven verlaten toen de lading ging schuiven. Het wrak staat rechtop op de bodem. Het diepste punt bevindt zich op 34 meter diepte, het dek op 25 meter diepte en de opbouw op een diepte van 17 meter. Het wrak ligt vlakbij de Megapier waar de cruiseboten aanmeren – je mag er dan ook alleen duiken als er cruiseschip ligt of in aantocht is.

Bij Shipwreck Point verging in 1906 de SS Oranje Nassau. Alleen de ketel is nog over van dit schip. Vlakbij liggen er ook nog een grote schroef en anker en op een diepte van 48 meter liggen de twee sleepboten. Vanwege de diepte zijn deze laatste wrakken alleen geschikt voor technische duikers.

De Car Wrecks bij Vaerssenbaai is een bijzondere duikplaats. Als je vanaf de kant duikt, moet je wel een stukje aan de oppervlakte langs de kust zwemmen. De autowrakken liggen er inmiddels zo lang dat ze steeds meer zijn vergaan, maar hoe dieper je komt, hoe mooier ze zijn. Vanwege de diepte is deze duikplaats niet geschikt voor beginnende duikers.

Playa Santa Pretu is bekend vanwege het zwarte strand op het strand. Maar midden in de baai ligt er ook een 35 meter lang wrak – de Catherine. Het schip ligt op zijn kop en is in twee delen gebroken die in elkaars verlengde liggen. Vanwege de ondiepe ligging is dit wrak ook leuk voor snorkelaars. Vaak wordt hier vanaf de boot gedoken.

 

Reacties

  1. Emma de Graaf Emma de Graaf

    Bedankt voor het rijtje wrakken rondom Curaçao. Mijn vriend en ik hebben recent het duiken ontdekt, plaatsen waar een boot gezonken is zijn onze favoriet. De Tugboat klinkt interessant, mijn vriend en ik hebben nog niet zo heel veel duikervaring dus een wrak dat ondiep ligt is perfect voor ons. Ik stuur het artikel door naar mijn vriend, hopelijk wordt dit onze volgende vakantiebestemming!

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
← Keer terug naar de backoffice      • Gratis verzenden in NL vanaf 65 euro • Veilig betalen • IDEAL • Paypal • tel. 0111-695105 Verbergen