De mooiste snorkelplaatsen van Aruba

De mooiste snorkelplaatsen van Aruba

Witte stranden aan de Caribische Zee: Aruba biedt schitterende plaatjes. Maar wist je dat er ook erg mooie snorkelplaatsen zijn? Wij zetten de mooiste plekken om te snorkelen voor je op een rij.

Op Aruba worden veel duik- en snorkeltrips aangeboden met de boot. Al of niet in combinatie met zeilen, lunchen, dineren of een mooie zonsondergang: voor iedereen is er wat wils. Hou je meer van rust en privacy? Dan kun je ook heerlijk snorkelen vanaf de kant!

Er zijn verschillende locaties waar je vanaf de kant kunt snorkelen. Sommigen daarvan zijn ook zeer geschikt voor een familie met niet-duikers of  niet-snorkelaars, omdat er een heerlijk strand bij is. 

 

De mooiste snorkelplaatsen van Aruba

De mooiste snorkelplaatsen van Aruba zetten we voor je op een rij:

  • Malmok Beach. Een schattig klein baaitje aan de noordwest punt van het eiland. Je loopt hier eenvoudig het water in vanaf het strand en kunt langs de zijkanten van de baai mooi snorkelen. Verschillende soorten vis, zeeëgels, octopus: er is van alles te vinden. In de vroege ochtend bewonen pelikanen de rotsen bij Malmok. Zij zullen proberen nog net een visje mee te pikken op deze mooie snorkelplaats, maar geen angst, er blijft genoeg over!

Snorkelen Aruba Malmok

  • Mangel Halto. Dit mangrove gebied is een bezoek meer dan waard. Er zijn een aantal kleine strandjes tussen de mangrove, je kunt er snorkelen in de baai, aan de buitenkant van het rif en langs de mangrove bomen die met hun wortels in het water staan. In de baai ligt een wrakje van een vissersbootje dat vroeger op kreeften viste.
  • Het wrak van de Antilla. Om dit enorme wrak te bekijken zul je met een van de boottrips mee moeten. Het wrak heeft jarenlang nog net boven water uitgestoken, maar is nu helemaal onder de oppervlakte verdwenen. Echter ook maar net! Voor snorkelaars een unieke kans om een wrak dat in 1940 ten onder ging te bekijken. Dit wrak is maar liefst 140 meter lang!

Snorkelen Aruba Wrak Antilla, Marloes OttenFoto: Antilla Wrak vanuit de lucht, Marloes Otten

  • Baby Beach. Helemaal op de zuidpunt van Aruba ligt Baby Beach. Dit strand is bekend bij de toeristen en ook veel cruisepassagiers komen hier graag. Wat de meesten echter niet door hebben, is dat je hier ook leuk kunt snorkelen. Hiervoor moet je bij de openingen in de golfbrekers zijn die het strand beschermen. Meestal staat hier wat stroming door de waterbeweging en deze stroming trekt vis aan. Verwacht hier geen koralen, maar vis is er zeker te vinden. En uitrusten kun je op het witte strand of bij een van de strandtenten.
  • De Palm Island. Dit kleine eilandje voor de westkust van Aruba is ingericht als een eiland vol plezier voor klein en groot. Een ticket naar dit eiland boek je als all-inclusive, dus inclusief boot er naar toe, eten, drinken en veel vermaak. Er is een waterspeeltuin voor de kleintjes, er zijn strandjes, je kunt er snorkelen (bekend om de grote blauwe papegaaivissen!), een duikintroductieles volgen en nog veel meer.

 

Meer informatie over snorkelen in de Caribische Zee?

Meer weten over de mooiste plekken van het Caribisch Gebied? In de Duikgids Bonaire en Duikgids Curaçao beschrijft Marloes Otten de duik- en snorkellocaties van deze Caribische eilanden.

Voor alle duikplaatsen staat steeds vermeld of je er kunt snorkelen, wat er te zien is en wat de omstandigheden zijn? Hoe kom je er? Waar moet je rekening mee houden? Je vindt het allemaal in de duikgidsen.

Wil je weten wat je gezien hebt onder water? In de Determinatiekaart voor het Caribisch Gebied vind je de 80 meest voorkomende vissen, koralen en andere zeedieren met duidelijke foto's en de Nederlandse namen.

 

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
← Keer terug naar de backoffice      • Gratis verzenden in NL vanaf 65 euro • Veilig betalen • IDEAL • Paypal • tel. 0111-695105 Verbergen