Waar moet je op letten als je een snorkelmasker koopt?

Waar moet je op letten als je een snorkelmasker koopt?

Zoals met bijna elk product zijn er goede snorkelmaskers en minder goede snorkelmaskers op de markt. Maar waar moet je nu op letten als je er één wilt kopen zodat je zeker weet dat je een veilig exemplaar hebt waar je veel plezier aan kunt beleven?

Ten eerste moet je je afvragen wat je met het snorkelmasker wilt doen. Wil je alleen ontspannen aan de oppervlakte snorkelen of wil je er ook mee onder water? In het laatste geval kan je beter kiezen voor de traditionele snorkelset: een duikbril met een losse snorkel.
Een snorkelmasker is namelijk alleen bedoeld om rustig aan de oppervlakte te zwemmen en te genieten van het moois dat er onder je te zien is.
Doordat je bij een snorkelmasker niet bij je neus kunt, kan je niet je oren klaren – een must bij het naar beneden duiken vanwege het verschil in druk als je naar beneden duikt. Met een gewone duikbril kan je wel bij je neus door het flexibele deel bij de neus en hierdoor dus je oren klaren.


Afdichting van het snorkelmasker

Een goed snorkelmasker heeft een brede siliconen rand die goed op het gezicht aansluit. Het is belangrijk dat deze rand van siliconen is en niet van goedkoper en minder duurzaam kunststof (siliter). Een siliconen rand blijft ook op de lange termijn soepel en zal dus ook bij veelvuldig gebruik goed aansluiten op het gezicht. Bij goedkopere materialen gaat de soepelheid onder invloed van zonlicht en zout of chloorwater hard achteruit.
Om goed af te sluiten, moet deze rand op de huid aansluiten. Waar een snorkelmasker dus een ideale oplossing is voor mannen met een snor die met een reguliere duikbril in de problemen komen, kan een baard bij een snorkelmasker zorgen voor een slechtere afdichting. Gelukkig verkoopt iedere supermarkt scheermesjes en is je vakantie dus eenvoudig te redden ;)


Het orinasaalkapje

Een goed snorkelmasker heeft een siliconen afsluiting over de neus –  het zogenoemde  orinasaalkapjeDit sluit het het deel van het masker waarin je ademhaalt (met mond en neus) af van het deel waardoor je kijkt (het bovenste deel met de ogen). Door deze afsluiting blijft de uitgeademde lucht in een klein deel van het masker. Dit voorkomt ten eerste dat het masker beslaat en ten tweede ontstaat er geen zogenaamde grote open ruimte, waardoor CO2-vergiftiging kan optreden.
Dit orinasaalkapje moet goed afsluiten over de neus en wangen.

 

De banden

De banden om het hoofd moeten makkelijk verstelbaar zijn en van materiaal van goede kwaliteit. De banden moeten met een trekkende beweging af te stellen zijn. Voor mensen met lang haar hebben elastieken banden de voorkeur boven rubber banden, omdat bij deze laatste de haren hier makkelijk mee verward raken.


De snorkel

De snorkel moet makkelijk te monteren en demonteren zijn, ook bij veelvuldig gebruik.


De juiste maat

Let op dat je de goede maat kiest! Passen is het beste! Snorkelmaskers zijn er in diverse maten. Over het algemeen kun je zeggen dat de S/M  maat geschikt is voor de meeste dames en tieners en de L/XL maat voor heren. Als de maat niet juist is, wordt snorkelen een stuk minder leuk – er komt water in, het zit te strak of te ruim. Zonde toch?!
Voor de juiste maat kijk je naar de afstand tussen kin en bovenkant van neus/tussen de ogen. Als deze afstand kleiner is dan 13,5 cm, dan wordt het de S/M . Is de afstand groter, dan is L/XL de juiste maat. Er zijn overigens ook merken die meer dan twee maten hebben!

Welk merk snorkelmasker

GoDolphins koos voor de snorkelmaskers van de merken Ocean Reef, Seac en Atlantis. Deze maskers zijn allemaal van uitstekende kwaliteit en voldoen aan bovenstaande voorwaarden. Deze snorkelmaskers zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en verschillende prijsklassen. De juiste maatvoering wordt steeds weergegeven bij de artikelinformatie, zodat u voor dit masker weet welke maat geschikt is.

Een overzicht van de snorkelmaskers in volwassen maten vindt u hier.
Ook voor kinderen zijn er diverse snorkelmaskers verkrijgbaar.

Heeft u nog vragen over de aanschaf van een snorkelmasker? Kom gerust langs in onze winkel in Brouwershaven, Zeeland of neem telefonisch of via de email contact met  ons op. We staan u graag te woord!

Wij wensen je veel plezier met het ontdekken van de onderwaterwereld!

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
← Keer terug naar de backoffice      • Gratis verzenden in NL vanaf 65 euro • Veilig betalen • IDEAL • Paypal • tel. 0111-695105 Verbergen