Snotwolf

Snotwolf

Het is weer zover! Het seizoen van de snotolf is gestart! Deze bijzondere dieren hebben een echt prehistorisch uiterlijk.

Koud
We staan even te koukleumen onder de Zeelandbrug. Onder water is het warmer dan boven water, met een watertemperatuur van 4 graden Celsius. We trekken onze pakken aan en gaan snel onder water, dan kunnen we even opwarmen!
We gaan op zoek naar de zeedonderpadden die nu eieren leggen en hun nesten bewaken. Om deze mooi op de foto te kunnen zetten, heb ik een macrolens op mijn camera. Donderpadden zien we genoeg, maar een nestje vind ik niet. Het zicht is ontzettend goed en ik word ook eigenlijk te veel afgeleid door andere mooie dingen om goed te zoeken. Wat groeit hier toch veel dodemansduim! En wat een grote kolonies! Schitterend!

Een rode voetbal?
Na 45 minuten zwem ik rustig terug richting de brug. Plotseling verschijnt er een rode voetbal in het licht van mijn lamp. Die is er vroeg bij!
Automatisch maak ik snel een foto om erachter te komen dat ik met deze macrolens en een extra voorzetlens alleen zijn neusgat op de foto kan zetten… Snel haal ik de voorzetlens eraf, zodat ik in ieder geval zijn kop er in zijn geheel op kan zetten.

Snotwolf
In één van mijn eerste logboeken staat hij ook genoteerd, deze rode voetbal. Toen schreef ik met grote letters ‘SNOTWOLF GEZIEN’.
Hmmm, ik ben vast niet de enige…. Het blijft een rare naam: snotolf.
Dan klinkt snotwolf al weer logischer. Maar niet zo vriendelijk. Het liefkozende ‘snottie’ dat in de wandelgangen gebruikt wordt, is nou ook niet zo’n charmante naam.

 

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
← Keer terug naar de backoffice      • Gratis verzenden in NL vanaf 65 euro • Veilig betalen • IDEAL • Paypal • tel. 0111-695105 Verbergen