De mooiste snorkelplaatsen van Bonaire

De mooiste snorkelplaatsen van Bonaire

Bonaire kent 105 duiklocaties, waarvan er veel ook erg mooi zijn om te snorkelen. Wij zetten de mooiste voor je op een rijtje. Deze vijf snorkelplaatsen mag je niet missen!

Bonaire is een vrij klein eiland in de Caribische Zee, dat iets unieks te bieden heeft. Het eiland kent namelijk ontzettend veel snorkelplaatsen, die eenvoudig vanaf de kant te bereiken zijn. De hoofdweg loopt vlak langs de kust, waardoor alle snorkelplaatsen goed bereikbaar zijn.

 

Snorkelen in Washington Slagbaai Park

Uiteraard zijn er ook op Bonaire uitzonderingen die de regel bevestigen. In het Washington Slagbaai Park, zijn niet altijd alle wegen open en sommige routes zijn alleen begaanbaar met een auto met vierwielaandrijving. Informeer bij het bezoekerscentrum of bij de ranger bij de entree welke snorkelplaatsen bereikbaar zijn.

Hoewel de lijst van snorkelplaatsen misschien wel eindeloos is, zijn dit onze favorieten:

 

  • Alice in Wonderland, een brede zandbodem met veel zachte koralen en een rif dat rijk is aan vissoorten.
  • Tolo, ook wel Ol’ Blue genoemd, een snorkelplaats met een mooi strandje en onder water veel jonge vis, grote sponzen en zeewaaiers.
  • 1000 Steps, een groot strand met een zee die hier meestal kalm is. Het rif met de vele poetsstations ligt vlak voor het strand.
  • Wanda, aan de zuidkant van het eiland gelegen plaats waar in het ondiepe deel vele upsidedown jellyfish te zien zijn en op het rif vaak schildpadden.
  • Boka Slagbaai, gelegen in het Washington Slagbaai Park, een historische plek, van oudsher een plantagehaven, waar je in de baai de oude ballaststenen van schepen ziet liggen en zelfs twee kanonnen kunt zien op slechts twee meter diepte.

 

Snorkelen op Klein Bonaire

Vlak voor de kust van Bonaire ligt een klein eilandje met de toepasselijke naam Klein Bonaire.
Rondom dit eilandje liggen maar liefst 26 duik- en snorkelplaatsen.
Klein Bonaire is alleen bereikbaar met de boot, maar er worden veel dagtrips voor snorkelaars georganiseerd. Ook is het mogelijk zelf een bootje te huren en rond Klein Bonaire of Bonaire zelf te gaan snorkelen. Ook kun je de watertaxi nemen naar het strand van Klein Bonaire, waar niet veel voorzieningen zijn, maar wel schaduwplaatsen gemaakt zijn en het heerlijk een dag doorbrengen en snorkelen is!

 

Snorkelen Klein Bonaire

 

Meer weten over de mooiste plekken van Bonaire?

Een volledig overzicht van alle duik- en snorkelplaatsen op Bonaire vind je in de Duikgids Bonaire.

In de Duikgids Bonaire beschrijft Marloes Otten de duik- en snorkellocaties van dit Caribische eiland. Voor de 105 duikplaatsen staat steeds vermeld of je er kunt snorkelen, wat er te zien is en wat de omstandigheden zijn? Hoe kom je er? Waar moet je rekening mee houden? Je vindt het allemaal in de Duikgids Bonaire.

 

Duikgids Bonaire

 

Wil jij weten wat je hebt gezien onder water? Hoe die mooie vis heette? Of dat bijzondere koraal?
Kijk dan eens in de determinatiekaart voor het Caribisch Gebied! Hierin staan alle veel voorkomende soorten vissen, koralen, sponzen en andere dieren met duidelijke foto's en de Nederlandse naam!

 

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
← Keer terug naar de backoffice      • Gratis verzenden in NL vanaf 65 euro • Veilig betalen • IDEAL • Paypal • tel. 0111-695105 Verbergen