Negatief duikadvies voor duikwrak Le Serpent

Negatief duikadvies voor duikwrak Le Serpent

Staatbosbeheer geeft als beheerder van het duikwrak Le Serpent een negatief duikadvies voor dit wrak af. Dit is een voorlopig advies, dat geldt tot er meer duidelijkheid is over de (on)mogelijkheden om duiken op het wrak veiliger te maken.

Staatsbosbeheer raadt duikers af te duiken in het scheepswrak le Serpent in de Grevelingen bij Scharendijke.
Aanleiding hiervoor is het overlijden van twee duikers in mei 2018.
Het zicht is in het wrak door opdwarrelend sediment beperkt waardoor de ruimtes in het wrak onoverzichtelijk kunnen zijn. Dat is een risico voor duikers.

Staatsbosbeheer voert binnenkort gesprekken met de veiligheidsregio/politie, Defensie, de Nederlandse Onderwatersport Bond en andere experts over de veiligheidsrisico’s van Le Serpent. Mogelijk volgen er meer maatregelen.

Totdat hier meer duidelijkheid over is, raadt Staatsbosbeheer duikers af om te duiken in het wrak le Serpent.

De duikers worden geïnformeerd via informatieborden, lokale duikverenigingsorganisaties en sociale media.

In de Grevelingen liggen nog twee andere duikwrakken, de Rat (op 12 m diepte) en de Zeehond (op 10 m diepte) en tal van andere mooie duiklocaties, hiervoor geldt het negatieve duikadvies niet.
Deze wrakken zijn mooi begroeid en liggen op een diepte die voor duikers beter bereikbaar is en voor meer duikers geschikt is. Deze twee wrakken zijn gemarkeerd met boeien, die vanaf de kant zichtbaar zijn.

 

wrak zeehond scharendijke duikwrak grevelingen

 

Het is mogelijk onderwater naar deze wrakken te zwemmen door een kompaskoers op de boei te zetten, of je kunt aan de oppervlakte naar de boei zwemmen en via de ankerketting afdalen. Dan weet je zeker dat je het wrak niet mist!
Op de terugweg naar de kant of de steiger kun je dan over de reefballs zwemmen, die hier in 2001 geplaatst zijn. Zeesterren, anemonen en Noordzeekrabben maken graag gebruik van de beschutiing of bodem die deze betonnen ballen bieden.

 

 

Reacties

  1. Don van der Hert Don van der Hert

    Jammer dat dit wrak onder verantwoording valt van Staatsbosbeheer en niet RWS dan kunnen ze het net als het wrak in het Veerse meer tot een project bombarderen en het verplaatsen naar de oorspronkelijk geplande plaats in de Grevelingen. De amateurs die het toentertijd hebben afgezonken kunnen daar dan belangeloos aan meewerken. Anders niet veel over verder lullen, opblazen die hap. Elke dode duiker op dit wrak is er een teveel.

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
← Keer terug naar de backoffice      • Gratis verzenden in NL vanaf 65 euro • Veilig betalen • IDEAL • Paypal • tel. 0111-695105 Verbergen