Hoe voorkom ik dat mijn duikbril beslaat?

Hoe voorkom ik dat mijn duikbril beslaat?

Terwijl er onder water een wereld voor je open kan gaan, kan die wereld zich ook snel weer sluiten... Met een beslagen duikbril zie je niets. En dat is ontzettend vervelend, maar ook makkelijk te voorkomen!

Een duikbril of snorkelbril beslaat doordat er een aanslag op de bril zet. Door het temperatuurverschil tussen de lucht in de bril en het water buiten de bril, ontstaat er condens, net als bij bijvoorbeeld autoruiten.

 

Nieuwe duikbril beslaat

Bij een nieuwe duikbril zal dit altijd het geval zijn. Dit wordt veroorzaakt door wat resten siliconen van het gezichtseal die op het glas zitten vanuit de productie. Hierdoor beslaat de duikbril sneller. 
Een nieuwe duikbril moet voor het eerste gebruik altijd goed gereinigd worden. Hiervoor bestaan verschillende huismiddeltjes, zoals tandpasta of afwasmiddel. Dit doe je aan de binnenzijde van het glas om vervolgens met de vingers dit stevig uit te wrijven en het masker te spoelen met schoon water. Dit moet een aantal keer herhaald worden.
Om dit makkelijker te maken, ontwikkelde McNett het zogenaamde Sea Gold. Deze anti fog voor duikbrillen is een gel die geleverd wordt in een klein en handzaam flesje. Je doet een klein beetje van deze gel op het glas van de duikbril, wrijft het uit laat het even intrekken en spoelt vervolgens het masker met water schoon. Dit zal het beslaan van het masker tegen gaan.

 

Spugen in je duikbril?

Voor iedere duik of snorkeltocht moet je de duikbril behandelen tegen beslaan. Dit kan eenvoudig met een speciaal middeltje dat je altijd bij je hebt: speeksel. In je speeksel zit een bepaald soort enzym dat het beslaan van het masker tegen gaat. Spuug in je duikbril, wrijf het uit en spoel het schoon met water. Simpeler kan niet.
Iets hygienischer kan wel. Hou je niet zo van het gespuug in duikbrillen? Behandel de duikbril dan  voor ieder gebruik even met Sea Drops. Je hebt slechts 2 druppels per glas nodig, wrijf het even uit en spoel het masker om. Het zal niet meer beslaan.

 

Duikbril beslaat ineens weer

Is het tijden goed gegaan met het beslaan van je masker, kon je er gewoon in spugen gebruiken en je duikbril besloeg nooit, maar nu ineens wel weer?
Dat kan. Door vet van je huid, zonnebrand of andere cremes, kan er zich een nieuw laagje op de duikbril ontwikkeld hebben, waardoor het masker sneller beslaat. 
Een grondige reiniging is dan noodzakelijk om het (onzichtbare) vet van de duikbril te verwijderen. De beste manier is een reiniging met Sea Gold, enkele keren schoonmaken met puur afwasmiddel kan ook.

De anti fog gels van Mc Nett zijn makkelijk mee te nemen en zijn verpakt in handige flacons. Daarom kiezen wij voor Sea Gold en Sea Drops!

 

 

Reacties

  1. Piet Verkaart Piet Verkaart

    Ik gebruik gewoon al meer als 45 jaar Afwasmiddel ,, ((Dreft)) en nooit last dat mijn duik bril beslaat, als in uit het water kom droog ik mijn duikbril, en smeer een paardruppels Dreft binnen kant op de glazen , , voor het duiken goed uit spoelen bril beslaat dan echt niet meer. VR-GR Piet Verkaart

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
← Keer terug naar de backoffice      • Gratis verzenden in NL vanaf 65 euro • Veilig betalen • IDEAL • Paypal • tel. 0111-695105 Verbergen