Hoe pas je een duikbril?

Hoe pas je een duikbril?

Ben je op zoek naar een goed passende duikbril? Hier vind je alle tips over de beste manier om een masker te passen.

Passen van een duikbril

De pasvorm van een duikmasker is erg belangrijk. Het is heel simpel om een duikbril te passen.
Plaats het masker op het gezicht zonder dat de maskerband over het hoofd getrokken wordt. Wanneer je inademt door de neus moet het duikmasker als het ware blijven plakken op het gezicht. Er mag geen lucht langs de randen van het duik masker komen. Daarnaast moet het niet mogelijk zijn om te blijven inademen door de neus.
De duikbril trekt dus vacuum bij inademing. Als dat gebeurt, is de pasvorm en de maat van de duikbril goed.
Blijft het masker niet plakken en lekt er lucht? Probeer dan een andere maat of model!

 

Drukpunt

Let er op dat je geen drukpunt voelt aan de bovenkant van de neus. Als het frame van de duikbril hier tegen aan drukt, zal dit in het water erger zijn en pijnlijk worden.

 

Klaren

Het is ook belangrijk dat de neus goed bereikbaar blijft. Probeer te klaren met het duikmasker op en wanneer er vaak gedoken wordt met handschoenen, probeer dan ook te klaren met handschoenen aan.

 

Advies?

Wil je meer weten over de duikbril die het meest geschikt is voor jou? Neem dan even contact met ons op of kom eens langs in de winkel in Brouwershaven, Zeeland! We adviseren je graag!

 

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
← Keer terug naar de backoffice      • Gratis verzenden in NL vanaf 65 euro • Veilig betalen • IDEAL • Paypal • tel. 0111-695105 Verbergen