Bijzondere waarnemingen op Bonaire!

Bijzondere waarnemingen op Bonaire!

De laatste tijd zijn er opvallende waarnemingen gedaan door duikers in de wateren rond Bonaire.
Wat dacht je van een manatee, manta's of haaien?
Kijk hier de video's!

Op 10 juli wist marine park ranger Luigi Eybrecht onderstaande manatee te filmen. Deze Westindische manatee is een bedreigde diersoort waarvan er naar schatting nog slechts 2500 zijn. De zeekoe graast rustig het zeegras van de bodem, terwijl de park ranger hoorbaar enthousiast is over zijn waarneming!

 

 

Hoewel de manatee ontzettend bijzonder is en waarschijnlijk zelfs de eerste officiële waarneming van deze zeekoe in de wateren van Bonaire, lijkt de ontmoeting met een manta bijna normaal te worden! Steeds vaker zijn er meldingen van één of zelfs twee manta's die tijdens een duik gezien worden.
Bas Tol wist er een te filmen tijdens een duik aan de oostkust van Bonaire.

 

 

Een rifhaai en een verpleegsterhaai zien in één duik? Ook dat kan op Bonaire! Tijdens een duik bij Baby Beach aan de oostkust, filmde Bas Tol deze haaien.

 

 

Wil jij ook kans maken om deze bijzondere dieren te zien? Dan is een duik aan de oostkant van het eiland je beste kans. Hiervoor is wel enige duikervaring vereist en de weersomstandigheden moeten goed zijn.
Duik aan de oostkant alleen onder begeleiding van een lokale gids, zowel voor bootduiken als kantduiken.
Kijk voor kantduiken eens op de site van Bas Tol http://www.basdiving.com/
Bonaire's East Coast Diving biedt mooie bootduiken aan vanuit Cai, meer informatie vind je op http://www.bonaireeastcoastdiving.com/

 

Natuurlijk staan de duikplaatsen beschreven in de Duikgids Bonaire. Het ideale van dit Caribische eiland is de mogelijkheid om zelfstandig te kunnen duiken, wanneer je maar wilt. Met meer dan 100 beschreven duikplaatsen, biedt de Duikgids Bonaire meer dan voldoende keuze voor een aantal schitterende duiken!
Bestel nu vast jouw duikgids om je duikvakantie goed voor te bereiden!

 

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
← Keer terug naar de backoffice      • Gratis verzenden in NL vanaf 65 euro • Veilig betalen • IDEAL • Paypal • tel. 0111-695105 Verbergen