Duikgids Zeeland

Beschikbaarheid: Op voorraad

 

Duikgids Zeeland

In de uitgebreide Duikgids Zeeland, vindt u alle duikplaatsen van Zeeland terug.
96 Duikplaatsen, verdeeld over de verschillende Zeeuwse wateren. Het Grevelingenmeer, de Oosterschelde, Veerse meer en de niet eerder beschreven Westerschelde.
Alle gebieden duidelijk beschreven met bijzondere foto´s en duidelijke onderwaterkaarten. Zodat u alle benodigde informatie heeft om van uw Zeelandduiken een geweldige ervaring te maken.
De 262 fullcolor pagina's geven u een schitterend beeld van het duiken in de Zeeuwse Delta, de diverse duikplaatsen en het onderwaterleven.
Tevens worden er een aantal bijzondere soorten onderwaterleven verder uitgediept, zodat deze gids een naslagwerk vormt voor zowel beginnende als gevorderde duikers.

Deze volledig herziene versie is in 2017 gedrukt en compleet up-to-date!

Auteur: Marloes Otten
ISBN: 978-90-825059-6-2


 

Duikgids Zeeland: Formaat 24 cm x 15 cm , 266 pagina´s in een praktische ringband, incl. plattegrond van Zeeland 24 cm x 29 cm
| Bas 28-08-2022 21:21

Zeer prettige duikgids met duidelijke routebeschrijvingen en goede informatie. Goede diversiteit in duiklocaties.

| Sas1980 22-04-2020 20:19

Omdat ik vermoed dat we dit jaar niet naar het buitenland kunnen met al die toestanden, zijn we ons aan het voorbereiden op een vakantie in Nederland. In eerste instantie een beetje met tegenzin, maar mijn man werd helemaal enthousiast van alle duikplaatsen en foto's in de gids. Ook als we wel naar het buitenland zouden mogen, denk ik niet dat ik hem nog mee krijg, haha.

| Marc 30-10-2019 13:16

Superhandige gids, echt een toevoeging voor onze duiken.

| Elroy van Zwanenborg 05-12-2018 12:41

Fijne gids om de duiken voor te bereiden. Zeker als duikleider voor een groep o m de duikplaatsen te bepalen als je diverse niveaus in de groep hebt.

| Bart Lessu 12-09-2018 10:11

Echt een goede aanschaf geweest deze gids. Heel leuk om eens andere plekken te ontdekken en leuke achtergrond informatie om te lezen.

| EddyH 14-08-2018 11:29

Supersnel ontvangen, top

| Henne1982 15-04-2018 14:21

Al erg veel plezier van dit boek gehad. Er blijjken nog heel veel duikstekken te verkennen te zijn. Leuk om eens ergens anders heen te gaan dat automatisch altijd naar hetzelfde.

| Colleen Geraerts 20-01-2018 14:44

Ideaal boek.

| Sara van Mortsel 21-12-2017 16:24

Hele fijne gids om nieuwe duikstekken mee te ontdekken. Alles aan de kant van Kattendijke was ons bekend, maar verder kwamen we eigenlijk nooit. Nu al een aantal verenigingsuitjes aan de hand van deze gids gepland. Erg leuk om eens ergens anders te duiken en de info is duidelijk, zodat iedereen weet wat er te wachten staat.

| mark 30-09-2017 11:33

Alle denkbare informatie staat er in. Prima en complete gids.

| Mette 21-09-2017 11:32

erg mooi boek, helemaal goed. Zoveel informatie en mooie foto's. Perfect om nieuwe duikplaatsen mee te verkennen.

| Samantha Reders 19-11-2013 11:19

Duidelijke gids en ziet er mooi uit.

| Ben H. 22-08-2013 16:41

Onze duikvakantie in Zeeland hebben we gebruikt om de voor ons nog onbekende duikplaatsen uit de Duikgids Zeeland te bezoeken. En we hebben er een paar nieuwe favorieten bij! We dachten dat we de leukste plekjes wel kenden, maar niets was minder waar.

| Emma 02-07-2013 23:11

Fijne gids, goede routebeschrijvingen en meer dan genoeg keuze voor een paar duikweekenden!

| Marcel 19-06-2013 22:44

Ondanks dat wij al jaren in Zeeland duiken, vinden we hierin weer nieuwe duikplaatsen. Vooral de routebeschrijvingen zijn handig en duidelijk.

| Sam 27-05-2013 20:12

Superhandig deze gids. Afgelopen weekend heb ik iedereen horen klagen dat het druk was in Zeeland, maar wij zochten gewoon aan de hand van de gids een ander plekje, waar niemand te vinden was. En het was er mooi!!!! (Maar ik zeg niet welke het was...)

| Duikeninbeeld.tv 11-04-2013 12:04

Al jaren zijn wij verwoede duikers in Zeeland. Afgezien van de duikplaatsen op Noord Beveland zijn er weinig duikplaatsen waar we de onderwaterwereld nog niet hebben verkend. Aangenaam verrast zijn we dan ook met de Duikgids Zeeland, die deze maand is uitgekomen.

Auteur, duikinstructrice en fanatiek duikster Marloes Otten heeft een complete duikgids van de Zeeuwse wateren gemaakt. Niet alleen De Grevelingen en de Oosterschelde worden beschreven, de gids is daadwerkelijk echt compleet met het Veerse Meer en de Westerschelde erbij. Vanwege de compleetheid is de gids niet alleen geschikt voor nieuwe duikers of duikers die weinig in Zeeland komen, maar ook voor fanatieke Zeeuwse waterratten. Tel daarbij op dat ook onbekende duikplaatsen in de Grevelingen en de Oosterschelde worden beschreven, en voilà, Zeeland kent dus bijna 100 duiklocaties!
Naast de voor ons nog onbekende duikplaatsen in de Grevelingen en Oosterschelde is vooral het Veerse Meer een waardevolle toevoeging. Sinds een aantal jaar staat het Veerse Meer weer in verbinding met de Oosterschelde. De waterkwaliteit is sindsdien aanzienlijk verbeterd, en het Veerse Meer kent een minimaal getijdenverschil. Dat maakt het Veerse Meer weer tot een aantrekkelijke duikbestemming. Maar liefst 12 locaties in het Veerse Meer worden in de gids beschreven.

De Duikgids Zeeland is vooral praktisch. Het boekwerk richt zich volledig op zaken die van belang zijn als je op een (nieuwe) locatie gaat duiken. De verschillende duiklocaties worden op twee pagina’s beschreven. Op de linkerpagina vind je een korte omschrijving van de omgeving, en een beschrijving hoe je de duik het beste kan maken. De onderwatertopografie, de beste duikdiepten en routes, en welk onderwaterleven of bijzondere objecten je tegen kan komen. Op de rechterpagina vind je in een oogopslag de belangrijkste informatie. Getijden, stroming en het belangrijkste onderwaterleven zijn per locatie in een handig kader opgenomen.

De sterrenclassificatie geeft de faciliteiten aan die je op een duikplek vindt. Van geen of weinig voorzieningen (1 ster) tot volledige voorzieningen (4 sterren) als parkeergelegenheid, horeca, recreatieterrein, vulstation en toiletten. Hetzelfde geldt voor de biodiversiteit. Eén vis betekent weinig tot geen leven aanwezig, bij drie vissen heb je een duikplaats met grote biodiversiteit en begroeid hard en zacht substraat. Ook een routebeschrijving en een helder kaartje van de duikplaats zijn opgenomen op deze pagina.

Naast compleet is de duikgids ook zeer actueel. Er is een aantal informatieve pagina’s opgenomen met actuele ontwikkelingen uit Zeeland. Of het nu gaat om het nieuwe af te zinken wrak bij Scharendijke, recente soorten die zich in Zeeland hebben gevestigd, en de vooroeververdediging met staalslakken, je vindt het allemaal in de Duikgids Zeeland.

De Duikgids Zeeland valt wat ons betreft in de categorie ‘must have’. Praktisch, actueel, overzichtelijk en compleet. Een waardevolle gids voor de beginnende en ervaren Zeeland-duiker

| Johan 09-03-2013 11:39

De duikgids besteld en de volgende dag ontvangen. Ik ben er erg tevreden over. De informatie is zeer bruikbaar en
leest prettig.

5 sterren op basis van 18 beoordelingen
← Keer terug naar de backoffice      • Gratis verzenden in NL vanaf 65 euro • Veilig betalen • IDEAL • Paypal • tel. 0111-695105 Verbergen