Pakket Duikgids Zeeland

Beschikbaarheid: Op voorraad

Pakket Duikgids Zeeland 

Dit voordeelpakket bestaat uit de Duikgids Zeeland en een determinatiekaart Zeeland


Duikgids Zeeland 

In de uitgebreide Duikgids Zeeland, vindt u alle duikplaatsen van Zeeland terug.
96 Duikplaatsen, verdeeld over de verschillende Zeeuwse wateren, duidelijk beschreven met bijzondere foto´s en duidelijke onderwaterkaarten. Zodat u alle benodigde informatie heeft om van uw Zeelandduiken een geweldige ervaring te maken.
De 262 fullcolor pagina's geven u een schitterend beeld van het duiken in de Zeeuwse Delta, de diverse duikplaatsen en het onderwaterleven.
Tevens worden er een aantal bijzondere soorten onderwaterleven verder uitgediept, zodat deze gids een naslagwerk vormt voor zowel beginnende als gevorderde duikers.

Auteur: Marloes Otten
ISBN: 978-90-825059-6-2
Uitgave: juni 2017

 

Determinatiekaart Flora & Fauna Zeeland

Een fraai gedrukte gelamineerde kaart met prachtige foto’s van het meest voorkomende onderwaterleven. Zeer geschikt om het diverse onderwaterleven van Zeeland te determineren. De gevouwen kaart heeft het formaat van de duikgids en past in de meeste logboeken.
Het is in een waaier van vijf pagina’s gevouwen en bevat 80 perfecte onderwaterbeelden. Vissen, geleedpotigen, stekelhuidigen, neteldieren, weekdieren, sponzen en andere flora en fauna met de Nederlandse soortnamen.

Een must have voor duikers en snorkelaars in de Zeeuwse wateren.

 

 

Duikgids Zeeland: Formaat 24 cm x 15 cm , 266 pagina´s in een praktische ringband, incl. plattegrond van Zeeland 24 cm x 29 cm
Determinatiekaart: Formaat opgevouwen: 24 cm x 15 cm, formaat opengevouwen 24 cm x 75 cm
| Jaquelien 10-03-2021 15:51

Omdat we niet op vakantie konden deze winter besloten we op ontdekkingsreis in eigen land te gaan. Met deze duikgids hebben we ontzettend veel nieuwe duikplaatsen ontdekt, echt heel erg leuk. We hebben ontzettend mooie plekjes gevonden waar we anders nooit zouden komen. De goede routebechrijvingen in de duikgids zijn echt fijn.

| Elian 12-03-2019 19:18

Superboek dit. Ik was mijn oude kwijt en kreeg voor mijn verjaardag van mijn buddy de nieuwe editie. Echt blij mee! Zo leuk om vooraf een beetje te zoeken waar je naartoe wilt en er zijn zoveel plekken waar ik anders nooit zou komen.

| S. Van Eijk 21-10-2017 22:23

Alle duikstekken van Zeeland in 1 boek. Overzichtelijk en compleet!

| Duikeninbeeld.tv 11-04-2013 12:04

Al jaren zijn wij verwoede duikers in Zeeland. Afgezien van de duikplaatsen op Noord Beveland zijn er weinig duikplaatsen waar we de onderwaterwereld nog niet hebben verkend. Aangenaam verrast zijn we dan ook met de Duikgids Zeeland, die deze maand is uitgekomen.

Auteur, duikinstructrice en fanatiek duikster Marloes Otten heeft een complete duikgids van de Zeeuwse wateren gemaakt. Niet alleen De Grevelingen en de Oosterschelde worden beschreven, de gids is daadwerkelijk echt compleet met het Veerse Meer en de Westerschelde erbij. Vanwege de compleetheid is de gids niet alleen geschikt voor nieuwe duikers of duikers die weinig in Zeeland komen, maar ook voor fanatieke Zeeuwse waterratten. Tel daarbij op dat ook onbekende duikplaatsen in de Grevelingen en de Oosterschelde worden beschreven, en voilà, Zeeland kent dus bijna 100 duiklocaties!
Naast de voor ons nog onbekende duikplaatsen in de Grevelingen en Oosterschelde is vooral het Veerse Meer een waardevolle toevoeging. Sinds een aantal jaar staat het Veerse Meer weer in verbinding met de Oosterschelde. De waterkwaliteit is sindsdien aanzienlijk verbeterd, en het Veerse Meer kent een minimaal getijdenverschil. Dat maakt het Veerse Meer weer tot een aantrekkelijke duikbestemming. Maar liefst 12 locaties in het Veerse Meer worden in de gids beschreven.

De Duikgids Zeeland is vooral praktisch. Het boekwerk richt zich volledig op zaken die van belang zijn als je op een (nieuwe) locatie gaat duiken. De verschillende duiklocaties worden op twee pagina’s beschreven. Op de linkerpagina vind je een korte omschrijving van de omgeving, en een beschrijving hoe je de duik het beste kan maken. De onderwatertopografie, de beste duikdiepten en routes, en welk onderwaterleven of bijzondere objecten je tegen kan komen. Op de rechterpagina vind je in een oogopslag de belangrijkste informatie. Getijden, stroming en het belangrijkste onderwaterleven zijn per locatie in een handig kader opgenomen.

De sterrenclassificatie geeft de faciliteiten aan die je op een duikplek vindt. Van geen of weinig voorzieningen (1 ster) tot volledige voorzieningen (4 sterren) als parkeergelegenheid, horeca, recreatieterrein, vulstation en toiletten. Hetzelfde geldt voor de biodiversiteit. Eén vis betekent weinig tot geen leven aanwezig, bij drie vissen heb je een duikplaats met grote biodiversiteit en begroeid hard en zacht substraat. Ook een routebeschrijving en een helder kaartje van de duikplaats zijn opgenomen op deze pagina.

Naast compleet is de duikgids ook zeer actueel. Er is een aantal informatieve pagina’s opgenomen met actuele ontwikkelingen uit Zeeland. Of het nu gaat om het nieuwe af te zinken wrak bij Scharendijke, recente soorten die zich in Zeeland hebben gevestigd, en de vooroeververdediging met staalslakken, je vindt het allemaal in de Duikgids Zeeland.

De Duikgids Zeeland valt wat ons betreft in de categorie ‘must have’. Praktisch, actueel, overzichtelijk en compleet. Een waardevolle gids voor de beginnende en ervaren Zeeland-duiker

5 sterren op basis van 4 beoordelingen
← Keer terug naar de backoffice      • Gratis verzenden in NL vanaf 65 euro • Veilig betalen • IDEAL • Paypal • tel. 0111-695105 Verbergen