Pakket Duikgids Bonaire + Determinatiekaart (Nederlandse editie)

Beschikbaarheid: Op voorraad

 

Pakket Duikgids Bonaire

Het pakket bestaat uit de Duikgids Bonaire (uitgave 2018) en de Determinatiekaart Caribisch Gebied, samengevoegd in een voordeelpakket.

 

Duikgids Bonaire

Op de nummerplaten van auto’s op Bonaire staat niet voor niets “Diver’s Paradise”.
Voor kantduiken wordt Bonaire vaak de beste duikbestemming ter wereld genoemd!
Het mooie en gemoedelijke eiland in de Caribische Zee heeft meer dan 100 duikplaatsen, waarvan de meeste eenvoudig vanaf de kant te bereiken zijn. Al het water rond Bonaire is een nationaal park, waardoor de onderwaternatuur uitstekend beschermd wordt.

ISBN: 978-90-825059-8-6 
Auteur: Marloes Otten

 

Determinatiekaart Caribisch gebied

Een fraai gedrukte gelamineerde kaart met prachtige foto’s van het meest voorkomende onderwaterleven in het Caribisch gebied. Zeer geschikt om het diverse onderwaterleven van het Caribisch gebied te determineren. De gevouwen kaart past in de meeste logboeken. Het is in een waaier van vijf pagina’s gevouwen en bevat 80 perfecte onderwaterfoto’s van koralen, sponzen, vissen, geleedpotigen en andere flora en fauna met de Nederlandse soortnamen.

Een must have voor duikers en snorkelaars rond Bonaire, Curaçao, Aruba, ST. Maarten, Saba en de andere Caribische eilanden.

 

 

 

 

 

Duikgids Zeeland: Formaat 24 cm x 15 cm , 266 pagina´s in een praktische ringband, incl. plattegrond van Zeeland 24 cm x 29 cm
Determinatiekaart: Formaat opgevouwen: 24 cm x 15 cm, formaat opengevouwen 24 cm x 75 cm
| Duikeninbeeld.tv 11-04-2013 12:08

De Duikgids Bonaire telt 282 pagina's. Naast een beschrijving van de 103 duikplaatsen geeft de gids informatie over flora en fauna op Bonaire en andere typerende zaken zoals de geschiedenis, zoutwinning, ezels en natuurlijk flamingo's. In de gids zijn foto's van 27 verschillende fotografen opgenomen. De informatie over elke duikplaats bevat naast de beschrijvende tekst een duikkaart, een beknopte info-tabel en wanneer het een kantduikstek is, ook een routebeschrijving.

Het schrijven van boekwerk als dit is niet nieuw voor de maakster van de Duikgids Bonaire. Marloes Otten stelde al eerder de Duikgids Zeeland en de Duikgids Schouwen-Duiveland samen. We mogen dus zeker wat verwachten van deze gids.

Gebruiksgemak
De eerste indruk is goed. De gids oogt wel wat grof door het gekozen materiaal, het formaat en de ringband. Dit levert echter wel zeer veel gebruiksgemak op. Het papier is stevig en van een soort die niet direct kapot gaat bij de eerste de beste druppel water. De gids is makkelijk open te slaan op de gekozen duikbestemming. De verschillende kant- en bootduikplaatsen zijn overzichtelijk en logisch ingedeeld. Naast de reeds bekende duikstekken, vind je hier ook informatie over stekken die nog niet eerder beschreven zijn. Wanneer je deze gids gaat gebruiken tijdens je vakantie, is de moeilijkste opgave misschien nog wel een keuze te maken uit de 103 beschikbare en beschreven duikplaatsen. Wij pakken om te beginnen één van de populairste stekken...

Goede duik?
In de gids kunnen we op verschillende manieren naar de door ons gekozen stek navigeren. Wij vinden het prettigst om gebruik te maken van de kaart die aan de voorzijde op de omslag van de gids zit. Direct naast deze kaart vind je een overzicht met de namen van de stekken die bij de nummers horen. Zo bladeren we snel naar 'Hilma Hooker'. We vragen ons af: «Kunnen wij hier een goede duik maken als we dit alleen aan de hand van de gegeven omschrijving doen?» De informatie is compleet, vrijwel alle duikplaatsen worden in twee pagina's beschreven. Voor de Hilma Hooker zijn zes pagina uitgetrokken - je vindt hier meer achtergrondinformatie zoals de geschiedenis van het wrak. Aan de hand van de omschrijving zouden wij zeker een goede duik kunnen maken, de tips voor het duikplan zijn ruim voldoende. Al lezend dwalen de gedachten af naar de duik op het wrak.
Een extra test: We pakken de beschrijving van Boka Slagbaai erbij. Wij herinneren ons dat wij hier tijdens onze duik tevergeefs hebben gezocht naar de oude kanonnen en het twee meter grote anker. Met enige frustratie lezen wij een heldere beschrijving van de locatie en diepte van deze voorwerpen. Tjonge, hadden we dit eerder geweten! De routebeschrijving, die je vertelt hoe je bij de betreffende duikplaats komt, is helder. Op Bonaire zijn vrijwel alle plaatsen heel gemakkelijk te vinden, maar er zijn een paar stekken waarvoor je aardig moet zoeken. De routebeschrijvingen in deze duikgids zijn zeker handig.

Conclusie
'Divers Paradise' Bonaire is een bestemming die zich bij uitstek leent om zelfstandig te duiken. Overzichtelijke en kwalitatieve informatie is in die gevallen dan ook meer dan welkom. De Duikgids Bonaire biedt dit overzicht. De beschrijvingen zijn goed en zorgen voor dat je een goede kans hebt om daadwerkelijk die bijzonderheden van de door jou gekozen duikstek te zien. De tekstuele beschrijving biedt je meer informatie dan de onderwaterkaarten. De gids is stevig en degelijk uitgevoerd en is de 800 gram extra bagage in je koffer zeker waard. Kortom, we kunnen concluderen dat deze compleet nieuwe gids een aanwinst is.

5 sterren op basis van 1 beoordelingen
← Keer terug naar de backoffice      • Gratis verzenden in NL vanaf 65 euro • Veilig betalen • IDEAL • Paypal • tel. 0111-695105 Verbergen