Duikgids Bonaire

Beschikbaarheid: Op voorraad
Levertijd: 1-3 werkdagen

 

Duikgids Bonaire 

Nu met 105 duikplaatsen!

Op de nummerplaten van auto’s op Bonaire staat niet voor niets “Diver’s Paradise”.
Voor kantduiken wordt Bonaire vaak de beste duikbestemming ter wereld genoemd! Het mooie en gemoedelijke eiland in de Caribische Zee heeft meer dan 100 duikplaatsen, waarvan de meeste eenvoudig vanaf de kant te bereiken zijn. Al het water rond Bonaire is een nationaal park, waardoor de onderwaternatuur uitstekend beschermd wordt.

In deze gids worden meer dan 100 duikplaatsen beschreven, zowel de gemarkeerde, als niet-gemarkeerde duikplaatsen.
Wrakken, stromingsduiken, de beste plekken voor nachtduiken, de beste plekken om te snorkelen, alles staat vermeld. Inclusief onderwaterkaartjes met duidelijke herkenningspunten voor iedere duikplaatsen, schitterend beeldmateriaal van internationale fotografen en informatie over het bijzondere onderwaterleven rond dit mooie eiland.

Deze duikgids is geschikt voor beginnende en gevorderde duikers en snorkelaars.

De 280 fullcolor pagina's bieden een uitstekende indruk van het duiken rond Bonaire.

ISBN: 978-90-825059-8-6
Auteur: Marloes Otten
Datum uitgave: november 2018
 

Duikgids Bonaire: Formaat 24 cm x 15 cm, 280 pagina´s in een praktische ringband, incl. plattegrond van Bonaire 24 cm x 29 cm
| Evelien 24-02-2021 15:28

Erg mooi en duidelijke gids, heel fijn om onze vakantie mee voor te bereiden! We hebben er echt zin in en zitten vaak in de gids te bladeren.

| Stephen L 09-09-2019 21:04

Snel geleverd, mooi boek!

| Stefanie Kuylaart 14-05-2019 10:25

Hele fijne gids met duidelijke routebeschrijvingen. In het verleden een ander gidsje gehad maar daarmee verdwaalden we voortdurend. We waren helemaal gelukkig met deze, reden overal zo naar toe. De mooie foto´s maken het een superleuk boek om in te kijken en je kunt ook eens aan anderen laten zien wat je nou allemaal ziet daar. Ik raad deze duikgids zeker aan!

| Koen1980 23-01-2019 10:41

Toffe gids. Ik ben hier jaren geleden al mee op verlof geweest en heb nu de nieuwe gekocht zodat ik de info weer juist heb voor de komende trip.

| Edwin Janssen 23-10-2017 20:59

Ik had dit boek graag in het Nederlands gehad, maar deze is helaas uitverkocht. Gelukkig spreken we ook Engels. Duidelijk boek (zelfs in het Engels), fijn om de vakantie mee voor te bereiden. We zijn al eerder op Bonaire geweest en wilden deze gids specifiek hebben om ook andere duikstekken te kunnen duiken. Nu kunnen we wel weer een paar vakanties vooruit denk ik. Gaaf om zo te kunnen kiezen.

| Hans 25-01-2014 09:56

Iedere ochtend tijdens het ontbijt werd op de duikgids erbij gepakt om de duikplaatsen van die dag uit te zoeken. Even bladeren en kijken wat we die dag wilden zien. Geweldig ritueel en heerlijk duiken gemaakt op dit mooie eiland.
Duikgids was een ideaal om zo veel mogelijk uit onze vakantie te halen.
En nu we weer thuis zijn, bladeren we er nog regelmatig in om de foto's en duikplaatsen te bekijken....

| Sander vd G. 19-12-2013 01:12

Erg mooie gids, zeer bruikbare tips en routes. Ideaal om zelfstandig mee te gaan duiken op Bonaire.

| Sander vd G. 19-12-2013 01:12

Erg mooie gids, zeer bruikbare tips en routes. Ideaal om zelfstandig mee te gaan duiken op Bonaire.

| Marco 27-05-2013 20:14

Hele handige gids voor onze duikvakantie. Ondanks dat we al een keer op Bonaire geweest waren, hebben we met deze gids veel nieuwe, mooie plekken kunnen vinden. De routebeschrijvingen zijn echt duidelijk, wat heerlijk makkelijk is. En de foto's zijn echt mooi! Elke avond zaten we een tijd te bladeren om onze duikplannen voor de volgende dag te maken. Absoluut een aanwinst!

| Duikeninbeeld.tv 11-04-2013 12:08

De Duikgids Bonaire telt 282 pagina's. Naast een beschrijving van de 103 duikplaatsen geeft de gids informatie over flora en fauna op Bonaire en andere typerende zaken zoals de geschiedenis, zoutwinning, ezels en natuurlijk flamingo's. In de gids zijn foto's van 27 verschillende fotografen opgenomen. De informatie over elke duikplaats bevat naast de beschrijvende tekst een duikkaart, een beknopte info-tabel en wanneer het een kantduikstek is, ook een routebeschrijving.

Het schrijven van boekwerk als dit is niet nieuw voor de maakster van de Duikgids Bonaire. Marloes Otten stelde al eerder de Duikgids Zeeland en de Duikgids Schouwen-Duiveland samen. We mogen dus zeker wat verwachten van deze gids.

Gebruiksgemak
De eerste indruk is goed. De gids oogt wel wat grof door het gekozen materiaal, het formaat en de ringband. Dit levert echter wel zeer veel gebruiksgemak op. Het papier is stevig en van een soort die niet direct kapot gaat bij de eerste de beste druppel water. De gids is makkelijk open te slaan op de gekozen duikbestemming. De verschillende kant- en bootduikplaatsen zijn overzichtelijk en logisch ingedeeld. Naast de reeds bekende duikstekken, vind je hier ook informatie over stekken die nog niet eerder beschreven zijn. Wanneer je deze gids gaat gebruiken tijdens je vakantie, is de moeilijkste opgave misschien nog wel een keuze te maken uit de 103 beschikbare en beschreven duikplaatsen. Wij pakken om te beginnen één van de populairste stekken...

Goede duik?
In de gids kunnen we op verschillende manieren naar de door ons gekozen stek navigeren. Wij vinden het prettigst om gebruik te maken van de kaart die aan de voorzijde op de omslag van de gids zit. Direct naast deze kaart vind je een overzicht met de namen van de stekken die bij de nummers horen. Zo bladeren we snel naar 'Hilma Hooker'. We vragen ons af: «Kunnen wij hier een goede duik maken als we dit alleen aan de hand van de gegeven omschrijving doen?» De informatie is compleet, vrijwel alle duikplaatsen worden in twee pagina's beschreven. Voor de Hilma Hooker zijn zes pagina uitgetrokken - je vindt hier meer achtergrondinformatie zoals de geschiedenis van het wrak. Aan de hand van de omschrijving zouden wij zeker een goede duik kunnen maken, de tips voor het duikplan zijn ruim voldoende. Al lezend dwalen de gedachten af naar de duik op het wrak.
Een extra test: We pakken de beschrijving van Boka Slagbaai erbij. Wij herinneren ons dat wij hier tijdens onze duik tevergeefs hebben gezocht naar de oude kanonnen en het twee meter grote anker. Met enige frustratie lezen wij een heldere beschrijving van de locatie en diepte van deze voorwerpen. Tjonge, hadden we dit eerder geweten! De routebeschrijving, die je vertelt hoe je bij de betreffende duikplaats komt, is helder. Op Bonaire zijn vrijwel alle plaatsen heel gemakkelijk te vinden, maar er zijn een paar stekken waarvoor je aardig moet zoeken. De routebeschrijvingen in deze duikgids zijn zeker handig.

Conclusie
'Divers Paradise' Bonaire is een bestemming die zich bij uitstek leent om zelfstandig te duiken. Overzichtelijke en kwalitatieve informatie is in die gevallen dan ook meer dan welkom. De Duikgids Bonaire biedt dit overzicht. De beschrijvingen zijn goed en zorgen voor dat je een goede kans hebt om daadwerkelijk die bijzonderheden van de door jou gekozen duikstek te zien. De tekstuele beschrijving biedt je meer informatie dan de onderwaterkaarten. De gids is stevig en degelijk uitgevoerd en is de 800 gram extra bagage in je koffer zeker waard. Kortom, we kunnen concluderen dat deze compleet nieuwe gids een aanwinst is.

| Sophie 17-03-2013 17:54

Heerlijk om als vakantie voorpret al deze informatie te lezen. We hebben al een paar mooie duikplaatsen uitgezocht die we zeker willen bezoeken. En dankzij de schitterende foto's hebben we al helemaal zin in onze vakantie! Deze gaat zeker in de koffer!

4.9 sterren op basis van 11 beoordelingen
← Keer terug naar de backoffice      • Gratis verzenden in NL vanaf 65 euro • Veilig betalen • IDEAL • Paypal • tel. 0111-695105 Verbergen