Duikpak

 

De werking van neopreen

Een goed duikpak is essentieel om comfortabel te kunnen duiken. Een duikpak is gemaakt van neopreen en moet strak om je lichaam zitten om je warm te houden.
Het kleine beetje water dat in het pak komt als je te water gaat, wordt opgewarmd door je lichaamswarmte. Bij een goed passend duikpak blijft dit kleine laagje water in je pakken zitten en houdt je op temperatuur. Omdat er een beetje water in het pak komt, wordt een dergelijk duikpak een wetsuit of natpak genoemd.
Bij een semidroogpak zitten er seals op de armen en benen. Je wordt nog wel nat maar (nieuw) koud water komt er nog minder makkelijk in. De seals beperken de doorstroming van water nog beter dan bij een natpak.

Er zijn verschillende diktes in neopreen duikpakken, die geschikt zijn voor diverse watertemperaturen.


7mm duikpakken

Geschikt voor "koud" water zoals in Nederland, maar bijvoorbeeld ook in de Middelandse Zee buiten de zomermaanden. Met een dubbel pak (7 mm pak met 5 of 7 mm overpak of ijsvest), kun je ook in het naseizoen en in de winter in Nederland duiken.


5mm duikpakken

Geschikt voor duiken in Egypte in de winter, in de Middellandse Zee en in Nederland in de zomer. Heb je snel last van de kou, of maak je veel duiken achter elkaar, dan kan een 5 mm pak ook geschikt zijn voor duiken in tropisch water.


3mm duikpakken

Voor duiken in warm water zoals in tropische gebieden en in het zwembad. Lange pakken geven extra warmte en bescherming tegen zonnebrand en scherpe dingen. Shorties zijn eenvoudiger aan te trekken en houden de romp en organen warm. 

← Keer terug naar de backoffice      • Gratis verzenden in NL vanaf 65 euro • Veilig betalen • IDEAL • Paypal • tel. 0111-695105 Verbergen